UITNODIGING
 

Op dinsdag 28 januari organiseert de Europese Commissie in samenwerking met CineMart (International Film Festival Rotterdam) twee Creative Europe/MEDIA conferenties:  

10.30 - 13.00 uur:
Everything you always wanted to know about audiences.

Eťn van de speerpunten van het Creative Europe Programma is het aanboren van nieuw publiek voor Europese film. Vandaar in Rotterdam een presentatie van de studie: Knowing and Profiling current and future audiences van David Graham (Attentional) and Arnaud Dupont (Headway International). Na de presentatie is er ruimte voor discussie die als input dient voor de Europese Commissie bij het voorbereiden van beleidsinitiatieven voor publieksontwikkeling.

FIlmstudenten Elizabeth Prommer en Ian Christie,  Sarah Calderon (The Film Agency) Hrvoje Hribar (Croatian Audiovisual Centre) en Claus Noer Hjorth (Danish Film Institute) bespreken in een panel strategieŽn om publiek te bereiken.

Locatie: Rotterdam, De Doelen, Van Cappellen Zaal, begane grond.
Rsvp: creative-europe@teamwork.fr

14.30 - 16.30 uur:
From MEDIA Mundus to Creative Europe - The international dimension of European support to the film industries

Informatiesessie waarbij onder andere vragen beantwoord worden over de integratie van MEDIA Mundus in het Creative Europe Programma en de nieuwe regeling voor internationale coproductiefondsen wordt toegelicht:

  • Keynote van Xavier Troussard, hoofd Creative Europe Programma in Brussel, waarin hij bespreekt wat de internationale strategie is achter Creative Europe/MEDIA;
  • Presentaties van de resultaten van MEDIA Mundus 2011-2013 (Emmanuel Cocq);
  • De internationale acties binnen Creative Europe/MEDIA (Soon-Mi Peten);
  • Regeling voor internationale coproductiefondsen (Matteo Solaro).

Locatie: Rotterdam, De Doelen, Van Cappellen Zaal, begane grond.
Rsvp: creative-europe@teamwork.fr

Tevens zijn Andrea Posthuma, Arne van Vliet en Annelies Bokma van Creative Europe Desk NL tijdens CineMart aanwezig op 27 en 28 januari om uw vragen over het nieuwe programma te beantwoorden.


Creative Europe Desk NL/DutchCulture - Herengracht 474 - 1017 CA Amsterdam
Postbus 15648 - 1001 NC Amsterdam
T +31 (0)20 - 61 64 225