Creative Europe/MEDIA op de Berlinale
3 februari 2014

Creative Europe/MEDIA is met een sterk programma te gast op de Berlinale (6 -16 februari 2014): in totaal worden 28 MEDIA gesteunde films vertoond en op 10 februari vindt de Creative Europe/MEDIA Info Day plaats. Uiteraard is ook de MEDIA stand weer te vinden op de European Film Market (EFM), met onder andere een vergader- en informatieservice.

Creative Europe Info Day MEDIA
De Creative Europe/MEDIA Info Day vindt plaats op maandag 10 februari van 10.00 tot 17.30 uur in het Ritz Carlton Hotel op de Potsdamer Platz. De ochtend staat in het teken van de toegevoegde waarde van Creative Europe in het digitale tijdperk en 's middags ligt de nadruk op diverse regelingen binnen het Creative Europe/MEDIA Programma. Klik hier voor het volledige programma. Aanmelding voor de Info Day is niet nodig.

Creative Europe Info Day Culture
Voor het subprogramma Cultuur organiseert de Europese Commissie ook een Info Day tijdens de Berlinale op dinsdag 11 februari. Op het programma staat onder andere een paneldiscussie, een presentatie en gedetailleerde informatie over het subprogramma Cultuur met succesvolle praktijkvoorbeelden. Meer informatie is te vinden op: www.culture-event.eu/

Share your Slate
Dit jaar vindt wederom de Share Your Slate plaats, een initiatief van de Duitse Creative Europe Desken/MEDIA. Het event is bedoeld voor producenten die coproducenten zoeken. 25 bedrijven uit 12 landen hebben zich aangemeld en worden bij elkaar gebracht.

Creative Europe MEDIA stand
Zoals ieder jaar is op de European Film Market weer de MEDIA stand te vinden, waar tegenwoordigers van het Creative Europe Programma en de Desken te vinden zijn voor informatie. Een overzicht van wie er wanneer op de MEDIA stand te vinden zijn vindt u hier.

Locatie: Martin-Gropius-Bau Berlin, Standnummer 25, Niederkirchnerstr. 7, 10963 Berlijn
Receptie Desk: +49 30 863 95 04 44, Creative Europe Desks: +49 30 863 95 04 42

Aanwezigheid Creative Europe/MEDIA staf tijdens de EFM
Tijdens de European Film Market in Berlijn (6 t/m 14 februari 2014) zullen weer behoorlijk wat mensen aanwezig zijn van het Uitvoerend Agentschap in Brussel, verantwoordelijk voor de uitvoering van het Creative Europe Programma. Klik hier voor meer informatie. Van Creative Europe Desk NL zullen Andrea Posthuma en Annelies Bokma aanwezig zijn van vrijdag 7 t/m dinsdag 11 februari.

MEDIA gesteunde films tijdens de Berlinale
Dit jaar worden er tijdens het festival in totaal 28 films vertoond die MEDIA steun hebben ontvangen, waaronder drie Nederlandse (co)producties. Klik hier voor een overzicht.

MEDIA Salles
MEDIA Salles zal op 8 februari het trainingsinitiatief DigiTraining Plus presenteren. Aansluitend volgt een presentatie in het kader van de DigiTalks waarbij statistieken worden gepresenteerd en de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering van Europese bioscopen. Voor meer informatie: www.mediasalles.it.

Berlinale Coproductiemarkt
Tijdens de elfde editie van de Berlinale Coproductiemarkt  (9-11 februari) ontmoeten producenten en regisseurs van 39 geselecteerde projecten 450 potentiŽle coproductie- en financieringspartners elkaar. Klik hier voor meer informatie.

European Documentary Network
Ook EDN (European Documentary Network) zal aanwezig zijn in Berlijn en nodigt alle leden uit voor een informeel netwerkdiner (in samenwerking met Berlinale en EFM) op maandag 10 februari om 20.00 uur. Inschrijven voor EDN diner. Daarnaast organiseert EDN voor de zesde keer, in samenwerking met de European Film Market, Meet the Docs, netwerk- en ontmoetingsplaats voor documentaire professionals. De umbrella stand van Meet the Docs is te vinden in Martin-Gropius-Bau, stand nummer 201.

 

 


Creative Europe Desk NL/DutchCulture - Herengracht 474 - 1017 CA Amsterdam
Postbus 15648 - 1001 NC Amsterdam
T +31 (0)20 - 61 64 225
MEDIA@creativeeuropedesk.nl     www.mediadesknederland.eu

www.DutchCulture.nl